Thor Heyerdahls forskningsstiftelse
Thor Heyerdahls forskningsstiftelse er et privat museum, arkiv og forskningsstiftelse. Den bevarer, dokumenterer og forsker på Thor Heyerdahls liv og virke, og i tillegg foretar og finansierer den forskning knyttet til Thor Heyerdahls forskningsinteresser med særlig fokus på stillehavssamfunn, historie og forhistorie.
Dette arbeidet er avhengig av støtte fra vår adminstrasjon, styremedlemmer og et vitenskapelig rådgivende styre som har som mål å bidra til å utvikle museet, bevare samlingene og arbeide for å bli en forskningsinstitusjon med internasjonal anseelse.
Møt vår direktør
Kon-Tiki-museet er på mange måter som en familiebedrift. Direktør Liv Heyerdahl er barnebarnet til Thor Heyerdahl og holder hans arv og ånd i live hver eneste dag. Hun elsker å fortelle historier om hans utrolige ekspedisjoner, men også formidle hans viktige verdier og engasjement for miljøvern. Hun er svært stolt av sin berømte bestefar, men sier ofte at hun er like stolt av sin bestemor, Liv Rockefeller, som hun er oppkalt etter.
Når Liv ikke er på kontoret sitt som er fylt med gamle gjenstander fra Heyerdahls spennende liv, løper hun rundt på museet, har omvisinger med skoleklasser, og bidrar der det er behov. Så følg med når du besøker museet, så kan du kanskje se henne.
Administrasjon
-
Liv Heyerdahl
Direktør
(47) 908 32 824
l.heyerdahl@kon-tiki.no -
Reidar Solsvik
Kurator
(47) 988 79 836
r.solsvik@kon-tiki.no -
Magnus H. Brandsæter
Drift & sikkerhet
(47) 986 46 059
m.brandsaeter@kon-tiki.no -
Liv Hukset Wang
Kommunikasjon & markedsføring
(47) 913 27 787
l.wang@kon-tiki.no -
Monica Fjeld
Merchandising & produksjon
(47) 919 15 228
m.fjeld@kon-tiki.no -
Olav Heyerdahl
Prosjekter & utvikling
(+ 47) 976 08 896
olav.heyerdahl@kon-tiki.no -
The Crew
Museumsverter (47) 23 08 67 67 shop@kon-tiki.no
Styret
-
Merete Haugli
Styrets leder
Strategisk rådgiver -
Olav Heyerdahl
Styremedlem
Familiens representant -
Anisa Solvang
Styremedlem
Mentor, ledelse -
Magnus H. Brandsæter
Styremedlem
Ansattes representant -
Mads Ravn
Styremedlem
Mentor, ledelse
Rådgivende styre
-
Professor Kristian Kristiansen
Kristian Kristiansen, professor ved Gøteborgs universitet, er en av de ledende arkeologene i Skandinavia. Han er mest kjent for sine bidrag til studiet av europeisk bronsealder, langdistansehandelsnettverk og migrasjon i forhistorien. Kristiansen har også vært svært innflytelsesrik i å utvikle teoretiske rammeverk innen arkeologi.
Kristiansen initierte stiftelsen av European Association of Archaeologists i 1994, og fungerte som dens første president frem til 1998. Han var også grunnleggerredaktør av European Journal of Archaeology. Han har hatt gjesteprofessorater ved Sorbonne, Stanford University, University of Cambridge og University of Oxford. -
Ingjerd Hoëm
Ingjerd Hoëm er professor ved Institutt for sosialantropologi, og prodekan for utdanning ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.
Hennes forskningsinteresser er rituell kommunikasjon, identifikasjon av rom, språklig antropologi, sosial organisering og fjerde verdens befolkninger (urfolk), med et geografisk fokus på Polynesia. Hoëm har gjort feltarbeid i Tokelau, Samoa, New Zealand og på Salomonøyene.
Hoëm var leder ved Institutt for sosialantropologi fra 2010-2015, og ansvarlig for ph.d.-programmet ved Institutt for sosialantropologi fra 2008 og 2009. Hun var forskningsleder, Institute of Pacific Archaeology and Cultural History, ved Kon- Tiki Museum fra 2001 til 2007. Professor Hoëm var styreleder ved museet frem til 2020. -
Professor Eske Willerslev
Eske Willerslev er Prins Philip-professor i økologi og evolusjon, Institutt for zoologi, University of Cambridge, og han er direktør for Center of Excellence in GeoGenetics, Københavns Universitet, Danmark.
Han er en ekte eventyrlysten vitenskapsmann, internasjonalt kjent for å sekvensere det første eldgamle menneskelige genomet, og har utført genomiske studier av menneskelig populasjon over hele verden. Willerslev etablerte feltet miljø-DNA, der moderne og eldgammelt DNA fra høyerestående planter og dyr hentes direkte fra miljøprøver.